Joomla! indir,download,yükle - PHP - Hazır Kodlar Programları
programkolik.net - Dosya ve Program Arşivi 13 Ana 354 Alt kategoride Toplam: 10.704  Dosya/Program bulunmaktadır.


İnternette Ara

Dost Siteler
İstatistikler
Ana Kategori

13

Alt Kategori

 354

Toplam Dosya

 10.704

Ana Sayfa » Hazır Kodlar » PHP » Joomla!
   Joomla!
  Boyutu : 4.17 Mb
  Kullanım Süresi :
  Dili : Türkçe
  Platform : Windows (Tümü)
  Üretici Firma : MJ Türkiye
  Ekleme Tarihi : 31-10-2006

[PROGRAMI / DOSYAYI YÜKLE]


Tanıtım:
Üreticinin Açıklaması:
Joomla bir içerik yönetim sistemi(content management system)dir. Yani birden çok ve farklı içeriği tek bir yerden yönetmenize olanak sağlayan hazır bir web sitesi şablonudur diyebiliriz. İnternette birçok içerik yönetim sistemi(iys) bulunmaktadır. Joomla bunlardan sadece bir tanesi!

Joomla ile neler yapılabilir?

Joomla ile diğer iys lerinde neler yapılabiliyorsa yapılmaktadır. Hatta şu anda bazılarına fark attığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bileşen(Component) Nedir?

Joomla`nın özelliği (şu anda son versiyonu olan 4.5.2`ye göre konuşacak olursak) bileşen (component), modül (modul) ve mambot olarak 3 farklı bölümden oluşmasıdır. Genel olarak geniş kapsamlı, üyeden üyeye değişecek içerikleri kullanmak istediğimizde bileşen kullanırız. Mesela bir forum, bir dosya yöneticisi veya ayrıntılı bir üye profili. Sitemizde kullanmak istediğimiz özelliğe bağlı olarak istediğimiz bileşeni sitemize ekleyebilir veya çıkarabiliriz. Bunu yapmak için de bileşenin hazırlanmış paketini admin panelindeki bileşen ekle/kaldır (component install/uninstall) kısmında seçer ve yükle (upload) butonu ile yükleriz. Yüklediğimiz bileşenin ayarlarını yapmak için ise gene aynı yerden yani bileşenler (components) linkinden eklediğimiz bileşenin ismini bulup bileşene özel ayarlarını yapabiliriz.

Modül Nedir?

Modüller daha çok sabit içerik veya üyeden bağımsız içerikleri görüntülemek için kullandığımız bir eklentidir. Mesela bir site sayacı, forumda son gönderilenler veya sitede online olan üyeler gibi. Sitemizde kullanmak istediğimiz özelliğe bağlı olarak istediğimiz modülü sitemize ekler veya çıkarırız. Bunu yapmak için de modülün hazırlanmış paketini admin panelindeki modul ekle/kaldır (modul install/uninstall) kısmında seçer ve yükle (upload) butonu ile yükleriz. Burada dikkat edilecek önemli bir nokta yüklediğimiz modülü kaldırmak istediğimizde modül yönetiminden değil gene modül yükle/kaldır kısmından kaldırmamız gerektiğidir.

Modüller de kendi aralarında 2 gruba ayrılırlar. Birincisi ve en çok kullanılan site modülleridir. İkincisi ise admin modülleri. Modülleri bileşenlerden farklı olarak sitede istediğimiz yerde gösterebilme şansımız vardır, yeter ki kullandığımız tema (template) buna olanak sağlasın. Bunu yapabilmek için de admin panelinden (modüller) modules > (site modülleri) site modules bölümüne gidip ayarlarını yapacağımız modülün ismini tıklamak olacaktır. Karşımıza modülün ismi ile birlikte (eğer varsa) parametreler (parameters) gelecek ve biz istediğimiz gibi modülü yönetebileceğiz. Aynı yerden modülün pozisyonu (position) ve ismini de değiştirmek mümkündür.

Joomlabot Nedir?

Bunlar adı üstünde bottur. Yani ufak programcıklar da diyebiliriz. Sitenin işleyişine katkı sağlamak amacıyla tasarlanmışlardır. Mesela bir html editörü, kategoriler içerisinde arama yapmayı sağlayan bir bot, vs. Bunları da admin panelinde Mambots > yükle/kaldır (install/uninstall) kısmından yükleyebilir veya kaldırabiliriz. Bu 3 elementin (bileşen, modül ve bot) yanında ayrıca siteye sabit içerik ekleyebilir. İçerikleri sınıflandırabilir, ana sayfada görünmesini veya görünmemesini sağlayabilirsiniz.

Sunucu Gereksinimleri

  • PHP Desteği
  • MySQL ve PhpMyAdmin

    Kurulum

    Kurulum aslında çok basit. İlk önce joomla kurulum dosyalarını sunucunuza kopyaladıktan sonra adresinize girdiğinizde kurulum yardımcısı size yardım etmektedir ve konfigürasyon dosyasını kendi oluşturmaktadır. MySql bilgilerinizi yazdıktan sonra Joomla siteniz hazır hale gelmektedir. Ama kurulum yardımcısıyla kurulumu yaptıktan sonra installation dosyasını silmeyi ya da ismini installation_backup gibi değiştirmeyi unutmayın, yoksa siteniz açılmayabilir.

    Joomla! 1.0.10 sürümündeki yenilikler:
    Tüm Joomla! kullanıcıları bu sürüme geçmek zorunda olup, bundan önceki tüm Joomla! sürümlerini kapsayan çok önemli bazı güvenlik açıkları kapatılmıştır.


    1.0.x Sürümlerden Geçiş:
    1.5.X sürümler terelden internet üzerine aktarım, Mambo`dan geçiş ve 1.0.x sürümlerden geçiş için uygun kurulum eklentileriyle gelse de henüz bu konuda yeterli değildir. Geçiş konusunda hatalar alınmakta olup, konu AR-GE ekibimizce deneme aşamasındadır. Joomla! 1.5.x sürümler için bahsi geçen aktarım-geçiş konularında netice alındı taktirde, dersler ile anlatımı yapılacaktır.

    Yerelden Uzaksunucuya Aktarım
    1.5.X sürümler terelden internet üzerine aktarım, Mambo`dan geçiş ve 1.0.x sürümlerden geçiş için uygun kurulum eklentileriyle gelse de henüz bu konuda yeterli değildir. Geçiş konusunda hatalar alınmakta olup, konu AR-GE ekibimizce deneme aşamasındadır. Joomla! 1.5.x sürümler için bahsi geçen aktarım-geçiş konularında netice alındı taktirde, dersler ile anlatımı yapılacaktır.

    Önceden Joomla! 1.5.0 Beta En kuranlar
    1.5.0 Orijinal sürüm kullananlar;
    Önyüz Türkçeleştirme için Joomla! Tr Beta sürümde anadizin language klasörü içindeki tr-TR klasörünü kullanabilirsiniz.
    Yönetim Alanı Türkçeleştirme için Joomla! Tr Beta sürümde administrator/language klasörü içindeki tr-TR klasörünü kullanabilirler.

    * 1.5.0 sürüm Türkçeleştirmesinin, sürümün % 99`una etki ettiği düşünülmektedir.
    * Sürüm Türkçe dili konusunda tesbit ettiğiniz hatalı çeviri ya da hiç çevirilmemiş alanları, önerileriniz ile birlikte bizlere bu konu altından bildirerek yardımcı olabilirsiniz. 1.5.x sürümlerin "doğru Türkçeleştirlmesine" ve geliştirilmesine bu yönde katkı sağlayabilirsiniz.
    * Lütfen hata ve önerilerinizi bu konu altında bildiriniz.
    * Sürüm hakkındaki soru ve yorumlarınız için Joomla! 1.5.x forumlarımızı kullanınız.
    Entegre SMF Forumda Güncelleme:
    Joomla! 1.0.10 TR kurulumu için öncelikle Joomla SMF Admin bileşeninde dosyaları unpatch yapmalısınız. SMF Entegrenizin 1.0.10 Joomla! sürümünü desteklediğinden emin olun.

    indirdiğiniz Joomla! yükleme paketi yönetim paneli de dahil Türkçedir. Eğer sizde yüklü olan Joomla! İngilizce paket ise bu paketteki /installation klasörü hariç diğer tüm klasörleri önceki İngilizce paketin üzerine yazdırın. Artık Joomla!`nız Türkçe olacaktır.

    Anahtarlar:Joomla! indir,Joomla! download,Joomla! indir,Joomla! çek,Joomla!,Joomla! mp3,Joomla! şarkı sözü,Joomla! film indir,Joomla! film,Joomla! açıklama,Joomla! bul,Joomla! video,Joomla! bedava
  •  
    Bu Program Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
     
    Bu Program İçin Yorum Yapılmadı. İlk Olmak İster misin?
    İsminiz
    E-Mailiniz
    Yorumunuz
     
    .
    Joomla!
    SEÇMECE PROGRAMLAR
    PeHePe Üyelik Sistemi
    phpBB Son Mesajlar Joomla
    VistaBB
    akcanSoft GuestBook PHP
    PollXT Mambo/Joomla!
    Postacı
    Land Down Under
    Flash Formmail
    Webinsta Mailing List Man
    UebiMiau
     

       

    Copyright © 2007 Tüm Hakları Saklıdır