Windows Live Messenger (İngilizce) Beta indir,download,yükle - Sohbet - İletişim - İnternet Programları
programkolik.net - Dosya ve Program Arşivi 13 Ana 354 Alt kategoride Toplam: 10.704  Dosya/Program bulunmaktadır.


İnternette Ara

Dost Siteler
İstatistikler
Ana Kategori

13

Alt Kategori

 354

Toplam Dosya

 10.704

Ana Sayfa » İnternet » Sohbet - İletişim » Windows Live Messenger (İngilizce) Beta
   Windows Live Messenger (İngilizce) Beta
  Boyutu : 17.9 Mb
  Kullanım Süresi :
  Dili : Ingilizce
  Platform : Windows 2000/2003/XP/Vista
  Üretici Firma : Microsoft Corporation
  Ekleme Tarihi : 03-11-2006

[PROGRAMI / DOSYAYI YÜKLE]


Tanıtım:
En uzun süredir ücretsiz e-posta hesabı hizmeti sunan sunuculardan olan Hotmail, Microsoft şirketine ait olması avantajını da bünyesinde barındırarak inanılmaz bir hızla ilerliyor ve yeni nesil MSN Messenger olan Windows Live Messenger hizmeti ile 8. kuşağa geçiyor.
Bazılarına göre MSN Messenger 7.5’ten sonra daha kötü bir yazılım, bazılarına göre ise Windows 95’i Windows 98, hatta Windows XP ile terfi etmek kadar farklı. Bakalım hangi tarafın düşüncesi daha baskın.

Öncelikle şunu belirtelim. Messenger kullanmak için bir Windows Live ID kimliği gerekir. Sadece hotmail.com ya da msn.com uzantılı hesaplarınızla değil, diğer e-posta hesaplarınızla da bu programı kullanabilirsiniz. Hotmail e-posta adresiniz varsa, zaten bir Windows Live ID kimliğiniz vardır.

Aşağıdaki yöntemlerle dünyanın neresinde olursanız olun ailenizle iletişim kurabilir, arkadaşlarınızla birlikte çalışabilir ve Windows Live Messenger uygulamasını özelleştirebilirsiniz:

  • Çevrimiçi olan kişilerinize anlık iletiler gönderin. Hangi arkadaşların konuşmaya uygun olduğunu bir bakışta saptayın.
  • Bir grup arkadaşınızla konuşun. Aynı konuşmaya katılmaları için en çok 20 arkadaşınızı davet edin. (Konferans özelliği)
  • Kişileriniz hakkındaki en son bilgileri görün. En son bilgilerinin gösterildiği kişi kartını ve sağlamayı seçmişlerse, Windows Live Space sitelerine yönelik bir bağlantıyı görüntülemek için kişilerinizin durum simgelerini tıklatın.
  • Kişilerinizi görün ve duyun. Görüntülü iletişimi şimdiye dek olduğundan daha net ve anlaşılır kılmak için görüntülü arama özelliğini kullanın. Sizi içine alan bir görüntü için tam ekran konferansı kullanın.
  • Taşınabilir bir aygıta metin iletisi gönderin ve alın. Birçok modelde taşınabilir aygıt ile anlık ileti alışverişinde bulunmak için bilgisayarınızı kullanın. MSN Direct saatlerine de ileti gönderebilirsiniz.
  • Hareketli kişilerinize anlık iletiler gönderme ve alma. Geliştirilmiş mobil ileti hareketli bir kişi ile normal bir bilgisayarla sohbet eder gibi sohbet etmenize olanak tanır. Bu özellik bölgenize, kişinizin cep telefonu operatörüne ve taşınabilir aygıta göre değişir.
  • Kendinizi kişisel olarak ifade etmek için ses klibi gönderin. Kimi zaman iletiler duygularınızı tam olarak aktaramaz. Şimdi, anlık iletinizi yazmak yerine konuşarak iletebilirsiniz. Ses klipleri, kişilerinize gönderdiğiniz küçük, 15 saniyelik iletilerdir.
  • Konuşmalarınızı kaydedin. Tüm Messenger konuşmalarınızı otomatik olarak kaydederek önemli fikirleri ve eğlenceli malzemeleri istediğiniz kadar saklayın. Bu özellik için Windows Internet Explorer 6 veya sonraki sürümü gerekir.
  • Windows Live Spaces üzerinde kendi alanınızı oluşturun. Fikirlerinizi, fotoğraflarınızı ve ilgi alanlarınızı Web`de kolayca paylaşın.
  • Genel profil oluşturun. Başkalarına hobileriniz ve ilgi alanlarınız hakkında bilgi vererek kendinizi tanıtın. Ayrıca konuşmanızda yer alan diğer kişilerin profillerine göz atabilirsiniz.
  • Yararları bilgilere erişin: Ürün ve hizmet sekmeleri ana Messenger penceresinin sol tarafında bulunur. Sekmeleri istediğiniz sırada yeniden düzenleyebilir veya gizleyebilirsiniz. Örneğin, Windows Live Favorites sekmesini sürekli görünür olacak şekilde yukarı taşıyabilirsiniz.
  • Ailenizle ve arkadaşlarınızla etkinlikleri paylaşın. Oyunlar oynayın. Fotoğraflara bakın. Müzik dinleyin. Dosya aktarın. Resimler çizin.
    Sevdiğiniz fotoğrafların slayt gösterisini izleyin. Ana Messenger penceresinden, kişisel fotoğraf koleksiyonunuzdan bir slayt gösterisi izleyebilirsiniz. Ayrıca, kişilerinizin Windows Live Spaces alanından fotoğrafları da ekleyebilirsiniz.
  • Görüntü resmi seçin. Çeşitli görüntü resimlerinden (Başkalarının sizi tanıyabilmesi için görüntü adınızla ilişkilendirilen bir görüntü. Messenger ana penceresinde ve tüm konuşma pencerelerinde görüntülenir) birini seçin veya kendi görüntü resminizi oluşturun. Daha da fazla çeşit için, ortak sitelerimizden benzersiz dinamik görüntü resimlerini de ekleyebilirsiniz.
  • Duygularınızı dışa vurun. İletilerinize ifadeler (Belirli bir ruh halini veya yaklaşımı göstermek üzere iletiye eklenebilen küçük resim) ekleyin veya kendi ifadelerinizi oluşturun. Ortak sitelerimizden çeşitli ifadeler yükleyebilirsiniz.
  • Kişisel iletinizi değiştirin. Kendinize özel kişisel ileti (Windows Live Messenger ana penceresinde kişi adının yanında görüntülenen özelleştirilmiş bir ileti) oluşturun ve bunu istediğiniz sıklıkta değiştirin.
  • Müzik parçalarınızı paylaşın. Kişilerinize Windows Media Player programında dinlemekte olduğunuz şarkıyı gösterin.
  • Arka plan resimlerinizi kişiselleştirin. Konuşma penceresi (Anlık iletileri göndermek ve almak için kullandığınız pencere) için şık bir arka plan (Duvar kağıdına benzer biçimde, konuşma penceresinde bir artalan olarak görüntülenen renk ya da görüntü) seçin veya sevdiğiniz bir fotoğraftan arka plan oluşturun. Arka plan resminizi başkalarına göstermek ve onların hangi resmi kullandıklarını görmek için Paylaş seçeneğini kullanın.
  • Eğlenceli ve renkli animasyonlar için Dinamik Arka Planları alın. Dinamik Arka Planlar konuşma pencerenize animasyon ve etkileşim ekler. Ayrıca arka planlarınızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz ve böylece hepiniz aynı sayfayı görebilirsiniz.
  • Benzersiz avatar ile konuşmalarınızı daha da özel yapın. Görüntü resminizi temelde sizi komik bir şekilde temsil eden hareketli bir avatar (Kişiliğinizi dışa vurmak için kişiselleştirebileceğiniz ve değiştirebileceğiniz bir görüntü resmi) ile değiştirin.
  • Listeniz karışık ise ya da aradığınız kişiyi bulmakta zorlanıyorsanız, arama çubuğunu kullanarak aradığınız kişiye en hızlı şekilde ulaşın.
  • Belirli kişilerden gelen iletileri engelleyin. Rahatsız edici e-postaya tolerans göstermeyin. Düğmeyi tek bir kez tıklatarak, bir kişinin size ileti göndermesini ve size ait durum (Kişinin oturum açıp açmadığını ve anlık ileti alıp alamadığını bir bakışta gösteren durum. Durum, görüntü adlarının yanında ayraç içinde gösterilir) görmesini engelleyebilirsiniz.
  • Tanımadığınız kişilerden gelen iletileri engelleyin. İzin verilenler listesi (Çevrimiçi olduğunuzda sizi görebilen ve sizinle iletişim kurabilen kişilerin listesi) yer almayan kişilerden gelen iletileri kısıtlayarak gizliliğinizin korunmasına yardımcı olun.
  • Çocuğunuzun kimlerle konuştuğunu izleyin. Ebeveyn Denetimleri özelliğini kullanarak, çocuğunuzun Messenger kullanımını izleyin. Çevrimiçi bir etkinlik raporuyla çocuğunuzun Messenger`ı ne kadar zaman kullandığı ve kiminle konuştuğu size bildirilir.

    Windows Live Messenger farklı anlık ileti ağlarını destekler.
  • Yahoo! kullanan arkadaşlarınıza bağlanın
    Yeni Windows LiveTM Messenger ile artık Yahoo! kullanan arkadaşlarınızla görüşebilirsiniz. Tıpkı diğer Messenger kişileriniz için olduğu gibi onların e-posta adreslerini de ekleyin, çevrimiçi olup olmadıklarını görün ve hatta ifade paylaşın. Çevrimdışı görünürken ileti gönderip alabilirsiniz. Gerçekten çevrimdışı olsanız da kişileriniz size ileti gönderebilir; bu iletileri bir sonraki oturum açışınızda alırsınız.
    Diğer ağları (Bilgi alışverişi amacıyla birbirine bağlı veri işleme aygıtlarının ve yazılımların bir yapılandırması) kullanan kişilerle (Kişileriniz, anlık ileti kullanarak iletişim kurmak için oluşturduğunuz insanlardır. Buna arkadaş listeniz de denebilir) karşılaşabileceğiniz bazı sınırlamalar şunlardır:
  • Yalnızca anlık ileti gönderebilir ve kişi durumunu görebilirsiniz. Paylaşım klasörleri, dosya aktarımı, ses, görüntü veya diğer özellikler desteklenmez.
  • Başka bir ağ üzerindeki kişinin e-posta adresini doğrulayamazsınız, bu nedenle doğru yazdığınızdan emin olun.
  • Dışarıda veya toplantıda olduğunuzda, durumunuz bu kişiye Çevrimiçi görünecektir.
  • Durumunuzu Meşgul olarak el ile ayarlamalısınız.
  • Çok taraflı anlık ileti oturumları (Bir kerede birden fazla kişi içeren, hepsinin aynı konuşmaya katıldığı anlık ileti) desteklenmez.

    Bir Windows Live Mail Beta, Windows Live veya Windows Live ID hesabıyla Windows Live Messenger oturumu açabilirsiniz.
    Yeni hesap oluşturma
  • Windows Live Messenger oturum açma penceresinin altındaki Yeni bir hesap al`ı tıklatın ve web tarayıcınız açıldığında çevrimiçi yönergeleri izleyin.

    Unutulan bir parolayı sıfırlama
  • Messenger oturum açma penceresinin altındaki Parolanızı unuttunuz mu? öğesini tıklatın ve sonra ekrandaki yönergeleri izleyin.

    Aynı bilgisayarda Microsoft Windows Messenger ve Windows Live Messenger ile çalışma
    Windows Messenger uygulaması Microsoft Windows XP ile birlikte gelir ve Windows Live Messenger uygulaması bilgisayarınıza yüklendikten sonra da kullanılabilir. Windows Messenger öncelikli olarak işletmeler için tasarlanmıştır ve Messenger uygulamasındaki eğlenceli özelliklerin birçoğunu içermez. Her iki ürün de bilgisayarınızda yüklüyse, bunları birbirleriyle çakışmayacak şekilde yapılandırmak isteyebilirsiniz.

    Tarayıcınızı anlık ileti için yapılandırma
    Windows Live Messenger uygulamasında etkinlik veya oyun paylaşmak için, tarayıcınızdaki güvenlik ayarlarının komut dosyasına (Önceden varolan program bileşenlerini yeni, ilişkili bir görev oluşturmak için bağlayan yaygın bir programlama görevi) ve tanımlama bilgileri (Ziyaret ettiğiniz web siteleri tarafından oluşturulan ve bilgisayarınızda depolanan küçük metin dosyaları) izin verdiğinden emin olmanız gerekir.
    Windows Internet Explorer uygulamasını anlık ileti için yapılandırmak amacıyla:
  • Internet Explorer programını başlatın.
  • Araçlar menüsünde Internet Seçenekleri öğesini tıklatın.
  • Güvenlik sekmesinde Internet`i tıklatın ve sonra Özel Düzey`i tıklatın.
  • Komut dosyası altında, komut dosyası seçeneklerinin tümünün etkinleştirildiğinden emin olun.
  • Sıfırla listesinde, Orta veya daha düşük bir ayarı tıklatın ve sonra Tamam`ı tıklatın.
  • Gizlilik sekmesinde, kaydırıcıyı Orta veya daha yüksek bir değere kaydırın ve sonra Tamam`ı tıklatın.

    Otomatik olarak oturum açma ve durumunuzu ayarlama
    Windows Live Messenger, oturumunuzu otomatik olarak açabilir ve Internet`e bağlandığınızda durumunuzu belirleyebilir.
  • Messenger uygulamasının oturum açma kimlik bilgilerinizi anımsamasını sağlama
  • Messenger oturum açma penceresinde e-posta adresinizi ve parolanızı girin.
  • Beni Anımsa ve Parolamı Anımsa onay kutularını seçin.
  • Otomatik oturum açmayı etkinleştirmek için Otomatik olarak oturum aç onay kutusunu seçin.
  • Seçimleriniz Messenger uygulamasını sonraki açışınızda etkin olur.

    ÖNEMLİ NOT:
    Kendinize özel bir bilgisayar kullanıyorsanız bu özellik faydalıdır. Ancak, başkalarının da kullandığı veya paylaşılan bir bilgisayar kullanıyorsanız, Parolamı Anımsa`yı seçtiğinizde başkaları da hesabınıza erişebilir. Oturum açma bilgilerinizi kaldırmak için Beni Anımsa ve Parolamı Anımsa onay kutularının işaretini kaldırın.

    Oturum açma listesine e-posta adresi ekleme
  • Messenger programını başlatın.
  • E-posta adresi`nin altına, eklemek istediğiniz e-posta adresini yazın.
  • Beni Anımsa, Parolamı Anımsa veya Oturumumu otomatik olarak aç onay kutusunu seçin.

    E-posta adresini listeden kaldırma
  • Messenger programını başlatın.
  • E-posta adresi kutusunun yanındaki ok düğmesini tıklatın ve sonra Messenger`ın anımsamasını istemediğiniz e-posta adresini seçin.
  • Beni Unut`u tıklatın.

    Durumunuzu ayarlama
  • Messenger oturum açma penceresinde Durum`un yanındaki ok düğmesini tıklatın ve ardından Messenger`ın oturum açtığınızda görüntülemesini istediğiniz durumu seçin.

    Windows Live Messenger`ın otomatik olarak oturumunuzu açmasını engelleme
    Messenger uygulamasının Internet`e bağlandığınızda veya Messenger uygulamasını başlattığınızda oturumunuzu otomatik olarak açmasını istemiyorsanız, varsayılan ayarı değiştirebilirsiniz.

    Messenger uygulamasının Internet`e bağlandığınızda oturumunuzu açmasını durdurma
  • Araçlar menüsünde Seçenekler`i tıklatın.
  • Genel sekmesini tıklatın.
  • Oturum Açma altından Internet`e bağlanıldığında otomatik oturum açmaya izin ver onay kutusundaki işareti kaldırın.
  • Ayarları kaydetmek Tamam`ı tıklatın.

    Messenger uygulamasını başlattığınızda Messenger uygulamasının oturumunuzu açmasını durdurma
  • Messenger programını başlatın. Messenger uygulaması otomatik olarak oturumunuzu açmaya başlar.
  • Oturum açma işlemi tamamlanmadan İptal`i tıklatın.
    — veya —
  • Messenger oturumunu kapatın.
  • Oturumumu otomatik olarak aç onay kutusundaki işareti kaldırın.

    Anlık ileti veya başka bir türde ileti gönderme
    Windows Live Messenger ile anlık ileti, cep telefonuna ileti, göz kırpma veya diğer türlerde ileti gönderebilirsiniz.

    Anlık ileti gönderme
  • Eylemler menüsünde Anlık İleti Gönder`i tıklatın.
  • Bir kişiyi veya grubu tıklatın ya da bir e-posta adresi girin ve sonra Tamam`ı tıklatın.
  • İletinizi yazın ve Gönder`i tıklatın.

    Başka türde ileti gönderme
  • Eylemler menüsünde Başka Gönder`i tıklatın.
  • Aşağıdaki türlerden birinde ileti göndermek için bir seçeneği tıklatın:
  • - E-posta iletisi
  • - Taşınabilir aygıta ileti
  • - MSN Direct aygıtına ileti
  • - Göz kırpması
  • - Tek bir dosya
  • Bir kişi adını tıklatın ve sonra Tamam`ı tıklatın.
  • İletinizi yazın ve Gönder`i tıklatın.


    Notlar
  • Bir Sesli Yahoo! Messenger adresine ileti gönderiyorsanız tam e-posta adresini girin.
  • Aynı kişi için iki giriş görebilirsiniz. Bu, hem Windows Live Messenger hem de Sesli Yahoo! Messenger kullanan bir Messenger kişisi eklediğinizde olabilir. Bir kullanıcın Sesli Yahoo! Messenger kullanıp kullanmadığını belirlemek için:
  • Messenger`da konuşma penceresi açın. Kişinin görüntü resminin altında bir Sesli Yahoo! Messenger simgesi varsa kişi Sesli Yahoo! Messenger kullanıyordur.
  • Fare işaretçisini ana Messenger penceresinde kişinin adının üzerinde gezdirin. E-posta adresinin sonunda Yahoo! varsa kişi Sesli Yahoo! Messenger kullanıyordur.
  • Taşınabilir bir aygıta ileti gönderdiğinizde, Messenger önce taşınabilir aygıt kişisine sizinle ileti alışverişinde bulunması için bir davet gönderir. Taşınabilir aygıt kişisinin iletinizi alabilmesi için önce daveti kabul etmesi gerekir.
  • Kişileriniz çevrimdışı olduğunda anlık ileti gönderebilirsiniz ve Messenger oturumunu sonraki açışlarında iletilerinizi alırlar.
  • Çevrimdışı kişilerinize yalnızca metin veya ifadeler gönderebilirsiniz.

    Oyun ve etkinlikleri paylaşma
    Kişilerinizle müzik, oyun ve uygulama paylaşabilir, beyaz tahta kullanarak bir projede birlikte çalışabilir ve daha pek çok şey yapabilirsiniz. Ayrıca Uzaktan Yardım kullanarak bir arkadaşınıza destek verebilirsiniz.

    Eylemler menüsünde aşağıdakilerden birini tıklatın:
  • Etkinlik Başlat
  • Oyun Oyna
  • Uzaktan Yardım İste
  • Ekrandaki yönergeleri izleyin.
    Notlar:
  • Oyun ve etkinlikleri yalnızca Messenger kişileriyle kullanabilirsiniz.
  • Bir kerede konuşma penceresi (Anlık iletileri göndermek ve almak için kullandığınız pencere) başına yalnızca bir oyun veya etkinlik kullanabilirsiniz.
  • Birden fazla katılımcısı olan bir konuşma sırasında bazı oyunlar veya etkinlikler başlatılamaz.

    Görüntülü arama yapma, web kameranızı gönderme veya bir kişinin web kamerasını görüntüleme
    Görüntülü arama yapma
  • Eylemler`i tıklatın ve sonra Görüntü`nün üzerine gelin.
  • Görüntülü Arama Başlat`ı tıklatın.
  • Kişiyi seçin ve Tamam`ı tıklatın.
    - veya -
  • Kişiyi seçerek ve ardından konuşma penceresinde Görüntülü Arama`yı tıklatarak da görüntülü aramayı başlatabilir veya durdurabilirsiniz.
    — veya —
  • Kişi kartınızda web kamerasını tıklatın ve Görüntülü Arama Başlat`ı seçin.

    Web kameranızı kişilerinize gönderme
  • Eylemler`i tıklatın ve sonra Görüntü`nün üzerine gelin.
  • Web Kameramı Gönder`i tıklatın.
  • Kişiyi seçin ve Tamam`ı tıklatın.

    Bir kişinin web kamerasını görüntüleme
  • Eylemler`i tıklatın ve sonra Görüntü`nün üzerine gelin.
  • Kişinin Web Kamerasını Göster`i tıklatın.
  • Kişiyi seçin ve Tamam`ı tıklatın.

    Bu açıklama daha uzar gider ama mümkün olduğunca en genel özellikleri ve hata yapılan yerleri yazarak en geniş kitleye hitap etmeye çalıştım. Bu kadar güzel özelliğe sahip bir programı yine de kullanmak istemiyor ve eski sürüm MSN Messenger kullanmak istiyorsanız aşağıdaki linklerden sisteminize ve seçiminize uygun olanını kullanabilirsiniz.
    Türkçe
  • Windows XP/2000 için MSN 7.5.0324
  • Windows 98/ME için MSN 7.0.0816
    İngilizce
  • Windows XP için MSN 7.5.0324

    Windows Live(TM) Messenger 8.1 Beta`daki yenilikler

    Eklenen özellikleri inceleyin:
  • Yeniden tasarlanan daha akıllı kişi kartları size arkadaşlarınızla ilgili daha fazla veri sağlar ve arkadaşlarınıza erişiminizi kolaylaştırır
  • Görüntü adınız, durumunuz ve kişiselleştirmeniz her bilgisayara sizinle birlikte dolaşır
  • Daha iyi sunucu performansı
  • Otomatik güncelleştirmeler
  • Geliştirilmiş oturum açma performansı

    Son Söz: Şüphesiz ki, yazının başında söylediğim gibi, en çok kullanılan anında mesajlaşma yazılımı olan MSN Messenger’ın yeni nesil temsilcisi Windows Live Messenger, başarısını ve kullanılabilirliğinin yanında gelişmişliğini de arttırıyor ve biz kullanıcılara gün geçtikçe daha fazla özellik sunuyor. Bu noktada akla gelen bir konu var. Nasıl Hotmail hesabınız, POP3 erişim için ücretli bir üyelik istiyorsa Windows Live Messenger için böyle bir seçim yapabilir ve dünya üzerindeki yüz milyonlarca kullanıcının büyük bir kısmı bir anda açıkta kalabilir. Bunu bize zaman gösterecek ama dürüst olmak gerekirse, bence, Windows için, şu anki en iyi anında mesajlaşma yazılı Windows Live Messenger.

    Editörün Alternatifi: Aslında bu programa alternatif olabilecek birçok program olmakla birlikte kişi listenizin yoğunluğu, kullanılabilirliği, esnekliği, bağlantı güvenilirliği gibi birçok yönden kendimce teste tabi tuttuğum yazılımlar arasında alternatif olarak söyleyeceğim program, henüz sabit sürümüne geçmemiş olan aMSN. Program yakın zamanda 1.0 versiyonu ile piyasaya hızlı bir giriş yapacak gibi görünüyor. Programın Türkçe desteği olduğunu da söylemeliyiz.

    Anahtarlar:Windows Live Messenger (İngilizce) Beta indir,Windows Live Messenger (İngilizce) Beta download,Windows Live Messenger (İngilizce) Beta indir,Windows Live Messenger (İngilizce) Beta çek,Windows Live Messenger (İngilizce) Beta,Windows Live Messenger (İngilizce) Beta mp3,Windows Live Messenger (İngilizce) Beta şarkı sözü,Windows Live Messenger (İngilizce) Beta film indir,Windows Live Messenger (İngilizce) Beta film,Windows Live Messenger (İngilizce) Beta açıklama,Windows Live Messenger (İngilizce) Beta bul,Windows Live Messenger (İngilizce) Beta video,Windows Live Messenger (İngilizce) Beta bedava
  •  
    Bu Program Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
     
    Bu Program İçin Yorum Yapılmadı. İlk Olmak İster misin?
    İsminiz
    E-Mailiniz
    Yorumunuz
     
    .
    Windows Live Messenger (İngilizce) Beta
    SEÇMECE PROGRAMLAR
    iSpQ VideoChat
    Active Worlds
    Pro Bnc
    ZOC Linux - Windows Termi
    CE/DP Stealer for MSN Mes
    Easy Message Express
    Conference Room
    +net Toplu SMS Gönderim P
    Extreme Messenger for AIM
    E-KOLAY messenger
     

       

    Copyright © 2007 Tüm Hakları Saklıdır