1-İLİ : Hazır listeden seçeceksiniz. (Bu listeyi biz girdik) 2- İLÇESİ : Hazır listeden Seçeceksiniz. ( Burada bağlı Olduğunuz ilçeyi siz sabitlerim Bölümünden gireceksiniz. 3- KÖYÜ-MAHALLESİ : Hazır listeden Seçeceksiniz. ( Burada kendi köy veya mahallenizi sabitlerim Bölümünden gireceksiniz. 4- CADDE : Özellikle Büyük Mahallelerde Cadde İsimlerini Sabitlerim Bölümünden gireceksiniz. Böylece Buraya bilgi girerken bu cadde isimleri otomatik gelecektir. 5- SOKAK: sokak İsimlerini Sabitlerim Bölümünden gireceksiniz. Böylece Buraya bilgi girerken bu sokak isimleri otomatik olarak girebilirsiniz. 6- MEZRA- SİTE: Birkaç Parçadan oluşan köylerde Merkez köy için “Merkez” adıyla, diğer mahalleler için mahalle adını Sabitlerim Bölümünden girin, 7- BİNA APARTMAN: Bu bölümü siz gireceksiniz. Hazır liste olayı yok. 8- DAİRE : Bu bölüme Daire numarasını gireceksiniz. Hazır liste olayı yok. 9- Telefon – Email gibi bilgileri girin 10- Orta Bölümde Kişinin Ailenin Ortak olarak kullandığı Hane, cilt gibi nüfus bilgileri ile Motorlu araç durumu gibi bilgileri girin 11-Aile Hakkında Not ve Değerlendirmeler Bölümüne Yarım sayfa kadar aile hakkında düz bilgi girebilirsiniz. Buraya Mesela ailenin Zenginliği, Fakirliği, Köyde Durduğu süreler, Başka illerle bağlantıları, Okuyan çocukları, ailenin sürekli hastalığı, sakatlık gibi bilgiler girilebilir.
12- ALT BÖLÜM
Bu bölümde Ailenin fertlerine ilişkin bilgiler mevcuttur. Burayı da girin.
Sonuçta bilgi girmek sade ve kolay olduğu kadar bir çok ayrıntılı rapor alma imkanı mevcuttur.
RESMİ BELGE NİTELİĞİNDEKİ RAPORLAR
1- İkametgah ilmuhaberi
2- Nüfus Cüzdan Talep Belgesi
3- Fakirlik ilmuhaberi
4- Nakil İlmuhaberi
5- Uluslar arası Aile Cüzdanı (Boş olarak mevcuttur)
İSTATİSTİKİ RAPORLAR
1- Köyün- Mahallenin tümünde oturanların listesi
2- Mahallenin herhangi bir caddesinde oturanların listesi
3- Mahallenin herhangi bir sokağında oturanların listesi,
4- Mahallenin içerisinde Polis lojmanları gibi, askeri lojmanlar gibi ayrı bir bölüm halinde küme halinde bulunan yerleşim biriminde oturanların listesi,
5- Köyde veya Mahallede sizin belirleyeceğiniz yaş grupları arasında, olan kişilerin cinsiyetine göre listesini alma,
6- Yeşil Kartı olan aileler,
7-Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Müracat eden, Yardım alan aileler,
8- Mahalleden Ayrılanlar,
9-Mahalleden ayrılıp, Örneğin İstanbul, Ankara, gibi sizin belirleyeceğiniz bir ilde oturanların listesi,
10 – Aile fertlerinin tümünü gösteren, Ayrıca ailenin Motorlu araç durumu, Yeşilkart durumu, Sosyal Yardımlaşma Vakfına Müracat durumu ve aile hakkında sizin önceden yazdığınız kısa raporu içerisine alan aile bilgi formu,
11- Mahallenizde Kiracı veya Malsahibi olarak ikamet edenlerin listesini ayrı ayrı alabilirsiniz.
12- Köy veya mahallenizde, Öğrenim durumuna göre Cahil, İlkokul mez. Ortaokul, lise, ön lisans, lisans master, doktora gibi öğrenim yapanların listesini alabilirsiniz.
Seçim Zamanında, Mahallenin veya köyün 18 yaş ve üstü Seçmen listesini vere bilmektedir.
Program Tüm Muhtarlıklarımızda istenildiği an aktif nüfusu kadın erkek ve yaş grupları ayrımına da girmek suretiyle verebilmektedir.
Tüm Muhtarlarımızın kolayca kullanabilecekleri şekilde hazırlanmıştır.