SureThing CD/DVD Labeler Deluxe indir,download,yükle - CD - DVD Araçları - Araçlar Programları
programkolik.net - Dosya ve Program Arşivi 13 Ana 354 Alt kategoride Toplam: 10.704  Dosya/Program bulunmaktadır.


İnternette Ara

Dost Siteler
İstatistikler
Ana Kategori

13

Alt Kategori

 354

Toplam Dosya

 10.704

Ana Sayfa » Araçlar » CD - DVD Araçları » SureThing CD/DVD Labeler Deluxe
   SureThing CD/DVD Labeler Deluxe
  Boyutu : 10.52 Mb
  Kullanım Süresi : 15 gün
  Dili : Ingilizce
  Platform : Windows (Tümü)
  Üretici Firma : MicroVision Development, Inc.
  Ekleme Tarihi : 29-10-2006

[PROGRAMI / DOSYAYI YÜKLE]


Tanıtım:
Eskiden disketlerimize, okul defterlerimize yapıştırdığımız etiketlerden yapıştırıp kalemle içeriğini yazardık. Zaman içinde CD’ler çıktı ve biz sert uçlu kalemlerle içerik yazmak isterken az CD bozmadık. Daha sonra, CD yazma işi çok yayılınca bunun için özel kalemler çıktı, derken DVD’ler ve son olarak şu anda açıklamasını okuduğunuz programı ve türevlerini kullanarak CD/DVD’nin direkt olarak üstüne baskı yapan yazıcılar çıktı. Çok da iyi oldu aslında.

Açıkçası hep merak ederdim bu satın aldığımız CD/DVD’lerin üzerindeki yazılar, resimler, grafikler nasıl yapılır diye. Geçen sene şans eseri DVD yazıcı almak için modelleri karıştırırken keşfettiğim bir DVD yazıcı, bu merakımın cevabını bana verdi. Çok basit bir şekilde açıklamak gerekirse, sosyal hayatımızda her alana giren Lazer (Laser : Light Amplification by Simulated Emission of Radiation – Radyasyon Emiliminin Simüle Edilmesinden Oluşan Işık Amplifikasyonu (Ne güzel çevirdim be! )) ışıkları ile bi anlamda CD/DVD üzerinde yakma işleminde bulunuyoruz. Ama her boş CD/DVD ile bu işlemi yapamıyoruz. Bu iş için özel olarak üretilen CD/DVD’lerden almamız gerekiyor. Açıkçası sonuçları açısından çok güzel bir olay olduğunu belirtmeliyim.

Şimdi diyelim ki elimizde bu işe uygun bir CD/DVD’miz, bir CD/DVD yazıcımız ve internet bağlantısı ile bulduğumuz ProgramKolik.CoM SureThing CD/DVD Labeler açıklamamız var. Programımızı aşağıdaki »»» Programı indir ««« linkinden indiriyoruz. Pek de karışık olmayan adımlardan sonra programımızı kurduğumuzu var sayalım ve gelin bir CD nasıl etiketlenir, beraber görelim.

Programımızı açıyoruz ve karşımıza çeşitli seçenekler çıkıyor. Select Label Stock başlığı altında birçok seçenek var ama biz sizinle CD etiketleyeceğimiz için CD/DVD LightScribe ve altındaki tek seçenek olan LightScribe CD/DVD seçeneğini seçiyoruz. Bu noktada Finish seçeneğini seçip direkt olarak yazılarımızı yazıp işlemi hızlıca bitirebilir ya da Next seçeneği ile CD’mizin üstünü daha da eğlenceli, renkli ya da gösterişli bir hale getirebiliriz.
Next seçeneği ile ulaştığımız Smart Designs menüsünde bazı seçeneklerimiz var.
  • Use Smart Designs seçeneğinin yanındaki boşluğu tıklarsanız altındaki Audio, Data, ve General Purpose seçeneklerinden birini seçerek (Altındaki seçimimiz tek: CD Label) sağ taraftaki önizleme görünümünden seçimimizin neye benzediğini görebiliriz. Bu kısımda şimdi seçenek fazlalığından mutlu olabilirsiniz. Zira çok güzel öntanımlı seçeneklerimiz mevcut. Ama bu kısma geçmeden önce, aynı sayfadaki Browse Backgrounds seçeneğinden CD’miz için arkaplan seçebiliriz. Standart Backgrounds seçeneğinin altında bulunan bir çok seçenekten istediğinizi seçebilirsiniz. Ancak bu noktada bir uyarı yapmam gerekiyor. LightScribe teknolojisi, şu anda ev kullanıcıları için çok gelişmiş seçenekler sunmuyor. Yani renkli baskılar, resimler, grafikler sadece siyah beyaz çıkıyor. Yani CD’mizin üstündeki renk ne ise (mesela benim aldığım LightScribe CD’ler altın rengi), üstüne etiketlediğiniz resim, yazı vs bunun birkaç ton koyusu olarak görünür.
    Bu ayrıntıya dikkat edip sayfadaki LightScribe seçeneğinin altındaki öntanımlı kaplamalar en uygun olanları olacaktır. Bu işlemi sık sık yapmak isteyebileceğinizi göz önüne alırsak, alttaki Add To Favorites seçeneği ile bazı tasarımları favorilerinize ekleyip Favorites bölümünden daha sonra kolayca ulaşabilirsiniz.
    Seçimizi yapıp ya da hiç birini seçmeden bir önceki sayfaya dönelim (OK ya da Cancel). Burada CD görüntüsünün altındaki bölümde sağ ok ve sol ok arasındaki yazı dikkatinizi çekecektir. Tıkladığınızda size 27 seçenek arasından istediğinizi seçme şansı tanıyacaktır ki sanırım artık programın sadece benzer şeyler ile sıkıcı, sınırlı bir etiketleme programı olmadığını anlamışsınızdır. Bu andan sonra isterseniz Finish seçeneği ile bitirebilir, isterseniz Next seçeneği ile bir albüm CD’si yazacaksanız çalma listesini hazırlayabilirsiniz. Bitirip yazım kısmına geldiğimizi var sayalım. İşte burada karşımızdaki çok seçenek ile bu noktaya kadar yaptıklarımızı düzenleyebilir, değiştirebilir, ekleme/çıkarma yapabiliriz.
    Soldaki menülere de değinecek olursak:

    1) Actions:
  • New Design: Yeni etiket oluşturmak için.
  • Open Design: Var olan bir etiket yüklemesini açmak için.
  • Save Design: Yaptığınız etiketi saklamak için.
  • Transfer Design: Etiket transferi
  • PRINT DESIGN: Etiketinizi bastırmak için bu seçeneği seçeceksiniz.
  • Print Preview: Şimdi bu seçeneği koyu yapmamın nedeni, yukarı belirttiğim uyarıya rağmen, eğer renkli bir arkaplan, yazı vs seçerseniz sonucunun nasıl olacağını, nasıl görüneceğini buradan kontrol edebilirsiniz.

    2) Backgrounds: Yani arkaplanlar..
  • SureThing Backgrounds : Programın içindeki, biraz önce bahsettiğimiz arkaplanlar.
  • Use Your Own Backgrounds: Bilgisayarınızdaki resim ve grafiklerle oluşturabileceğiniz arkaplanlar (Ki ben en son resmimi koyduğumda kafam olduğu gibi CD ortasındaki boşluğa gelmiş, yüzüm ile alakalı hiçbir şey görünmüyordu :) )
  • Create A Collage : Fransızcada “yapıştırmak” anlamına gelen coller fiilinden türetilen ve resim sanatında Türkçede de kullanılan collage (kolaj) birkaç resmin birbirine karışık bi şekilde yapıştırılması anlamını taşıyor. Sizde menü içinden Select Images (selekt imıcıs:)) seçeneği ile istediğiniz kadar resim seçebilir, bunları çeşitli şekillerde birleştirebilirsiniz. Ama yukarıdaki uyarıyı tekrar okumanızı öneriririm bu noktada.
  • Touchup & Effects: Rötuşlar ve efektler buradan yapılıyor.
  • Size & Position: Eğer resimde görünmesini istediğiniz (mesela suratınız:)) yerler o boşluğa geliyorlarsa resmi kaydırıp, yeniden boyutlandırabilirsiniz.
  • Properties: Çeşitli özellikler.
  • Clear Backgrounds: Baktınız olmadı, arkaplanı buradan silebilirsiniz.

    3) Pictures/Clipart: Burası sanatsal bölümümüz.
  • Browse For Pictures/Cliparts: Buradan resimleri, büyük arkaplanları;
  • Browse For CD/DVD Symbols: Buradan da küçük simgeleri (ki bunları büyütebilir, bir tam CD boyutuna getirebilirsiniz) araştırıyoruz.
  • Picture Touchup & Effects: Yine rötuşlar ve efektler..
  • Use Picture Tool: Resim kutusu diye adlandırabileceğimiz bölümümüz.

    4) Text: Esasoğlan burada. Aslında temelde bu işi CD/DVD’mizi etiketlendirmek için yaptığımızdan Asıl amacımız bir metin yazdırmak. İşte esas amacımızı buradan şekillendiriyoruz.
  • Create Text Frame: Buradan normal, düz bir metin oluşturuyoruz.
  • Add Circular Text: Yuvarlak metin oluşturuyoruz. Tani mesela CD’mizin üst kısmına gelecek şekilde, içbükey ya da alt kısmına doğru dışbükey bir metin oluşturabilir, çevirebilir derinlik katabiliriz.
  • Add Text Effect: Metinleri istediğiniz şekle sokabileceğiniz bölüm. Word’de hatırlar mısınız bilmem, bi araç kutusu vardı. Böyle soldan sağa kayık, yatık eğik, acaip şekillere sokabiliyorduk metinleri. Çocukluğumuzun eğlence kaynaklarından. İşte o araç kutusu benzeri bir yapı.
  • Insert Special Fields: Eğer hala yetmedi diyorsanız, tarih, saatten tutunda barkod numarasına kadar onlarca farklı formatta yazı girebilirsiniz bu bölümden.
  • Insert Symbols: Notre-Dame’ın Kamburu’nun Rusçasını bi CD’ye hazırlarsanız ve üstüne Rusça bir şeyler yazmak isterseniz eğer ve bilgisayarınızda Kiril Alfabesinin o anlamsız harfleri yoksa bu bölüm size yardımcı olacaktır. Tabi ki sadece Kiril Alfabesi değil, bir çok sembolde emrinize amade.

    5) Playlists: Çalma listenizi bu bölümden düzenleyebilirsiniz.

    Bunların dışında, genel olarak birkaç şey daha söyleyebiliriz. Örneğin, her metin kutusunu, yani yazdığınız yazıyı, resmi, grafiği sağ tuşla tıkladığınızda çıkan menüdeki seçeneklerle düzenleyebilirsiniz. Genel görünümün altındaki üç seçenek ile, hızlı bir şekilde arkaplanı, kenarlıkları ve yazı tipini düzenleyebilirsiniz.

    İşte böyle. Güzel bir program olduğunu söylemeye gerek yok sanırım. Size tavsiyem, eğer yeni bir CD/DVD aygıtı alma niyetiniz varsa LightScribe özellikli, ya da CD/DVD etiketleme özellikli bir aygıt seçin ve evinizde eğlenceli bir CD/DVD koleksiyonu oluşturun.

    15 günlük deneme sürümü ile gelen bu güzel programın tam sürümü $24.95.

    Anahtarlar:SureThing CD/DVD Labeler Deluxe indir,SureThing CD/DVD Labeler Deluxe download,SureThing CD/DVD Labeler Deluxe indir,SureThing CD/DVD Labeler Deluxe çek,SureThing CD/DVD Labeler Deluxe,SureThing CD/DVD Labeler Deluxe mp3,SureThing CD/DVD Labeler Deluxe şarkı sözü,SureThing CD/DVD Labeler Deluxe film indir,SureThing CD/DVD Labeler Deluxe film,SureThing CD/DVD Labeler Deluxe açıklama,SureThing CD/DVD Labeler Deluxe bul,SureThing CD/DVD Labeler Deluxe video,SureThing CD/DVD Labeler Deluxe bedava
  •  
    Bu Program Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?
     
    Bu Program İçin Yorum Yapılmadı. İlk Olmak İster misin?
    İsminiz
    E-Mailiniz
    Yorumunuz
     
    .
    SureThing CD/DVD Labeler Deluxe
    SEÇMECE PROGRAMLAR
    DVD EZ Copy
    Flaming CD Burner
    AutoRun Design Specialty
    Virtual CD
    inDisc Recovery
    Autorun.inf Editor
    Visual MP3 CD Burner
    Nero Template Package-2
    Okoker ISO Maker
    AoA DVD Ripper
     

       

    Copyright © 2007 Tüm Hakları Saklıdır
    aroma